SPORTSGRAIN FLAKES

De Sportsgrain Flakes zijn door de hoofdingrediënten uniek in hun soort. De flakes zijn op wetenschappelijke basis samengesteld. De zorgvuldig bepaalde combinatie van teffgraan (46%) en maïs zorgt voor een volkoren, glutenvrij product dat sportprestaties naar een hoger niveau kan brengen.

 

INGREDIËNTEN

 

Maïs (44%), Teff (44%), Rietsuiker (6,7%), Water (max 5%), Zout (0,7%), Zonnebloem Lecithine (0,26%)

Sportsgrain Flakes

Energie

Vetten

      Verzadigd

      Enkelvoudig onverzadigd

      Meervoudig onverzadigd

Totaal koolhydraten

Totaal suiker

Voedingsvezel

Natrium

Kalium

/100g

1637 kJ / 387 Kcal

2,9 g

0,7 g

0,8 g

1,3 g

84,1 g

10,1 g

6,7 g

397,0 g

261,0 mg

OPTIMAAL GEBRUIK

 

 

Afhankelijk van het soort inspanning, de duur, intensiteit en de doelstelling kiest de sporter zijn strategie om brandstoffen aan te vullen. Op basis van deze factoren zal men ervoor kiezen om wel of geen koolhydraten tijdens inspanning aan te vullen.

 

Bij duurinspanningen is het advies om tijdens inspanning koolhydraten aan te vullen terwijl bij spel- en krachtsport het advies luidt om dit te doen in de pauzes tussen speel- en inspanningsmomenten. De strategie voor sporten met veel rustpauzes, zoals BMX fietsen, verschilt. Hiervoor geldt, dat als gevolg van de hoge intensiteit tijdens de wedstrijd en trainingsmomenten telkens een kleine hoeveelheid koolhydraten tussendoor wordt geadviseerd (elke 20 minuten). Het gaat hier om 7 - 15 gram per eetmoment. De Sportsgrain Flakes (per portie van 25 gram) bevat 21,0 gram koolhydraten.

Geen aanbeveling voor gebruik van koolhydraten tijdens inspanning.

< 30 min

30-60 min

Aanvullen van koolhydraten tijdens inspanning naar behoefte. Na inspanning koolhydraten aanvullen middels basisvoeding. 1-2 gram koolhydraten/ kg lichaamsgewicht.

Aanvullen van koolhydraten tijdens inspanning. 30-90 gram/ uur afhankelijk van de intensiteit.

60-120 min

Aanvullen van koolhydraten tijdens inspanning. 45-90 gram/ uur afhankelijk van de intensiteit.

> 120 min

Andere producten

© Sportsgrain