SPORTSGRAIN 

MicroFLAKES

INGREDIËNTEN

 

Teff (100%)

De Sportsgrain Micro Flakes zijn uniek in hun soort. 100% Teff graankorrels die na een korte stoombehandeling zijn geplet tot een vlokje en daardoor direct eetbaar zijn. 

Een volkorenproduct zonder gluten. Ideaal om als pap te eten of te gebruiken in bijvoorbeeld pannenkoeken.

OPTIMAAL GEBRUIK

Afhankelijk van het soort inspanning, de duur, intensiteit en de doelstelling kiest de sporter zijn strategie om brandstoffen aan te vullen. Op basis van deze factoren zal men ervoor kiezen om wel of geen koolhydraten tijdens inspanning aan te vullen.

 

Bij duurinspanningen is het advies om tijdens inspanning koolhydraten aan te vullen terwijl bij spel- en krachtsport het advies luidt om dit te doen in de pauzes tussen speel- en inspanningsmomenten. De strategie voor sporten met veel rustpauzes, zoals BMX fietsen, verschilt. Hiervoor geldt, dat als gevolg van de hoge intensiteit tijdens de wedstrijd en trainingsmomenten telkens een kleine hoeveelheid koolhydraten tussendoor wordt geadviseerd (elke 20 minuten). Het gaat hier om 7 - 15 gram per eetmoment. Eén portie Sportsgrain Micro Flakes  (50 gram) bevat 32,7 gram koolhydraten.

© Sportsgrain 2017