Jan Blokhuizen vertelt over zijn succes


Tijdens de uitzending van Knevel & Van den Brink op maandag 13 januari 2014 maakte Nederland voor het eerst kennis met de Sportsgrain Bar. Een nieuw product dat in samenwerking met HAN Sport en Bewegen en InnoSportLab Papendal op wetenschappelijke basis is ontwikkeld om (top)sportprestaties te verbeteren.

Kersvers Europees Kampioen Jan Blokhuijsen, die met zijn schaatsploeg Team Corendon al een half jaar gebruikmaakt van de Sportsgrain Bar, gaf in het programma aan dit product mee te nemen naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Het brood wordt om de drie dagen met de vluchten van touroperator en hoofdsponsor Corendon vers ingevlogen.

In de uitzending van maandagavond vertelde Blokhuijsen over zijn ervaring met het product. “Dit is een heel speciaal brood, waar we met de ploeg al ruim zes maanden een pilot mee draaien. Dit brood zorgt ervoor dat wij heel lang energie hebben. En het smaakt ook nog eens voortreffelijk!”. Blokhuijsen gaat verder: “Je merkt gewoon doordat dit brood langzaam de energie aan het bloed afgeeft, dat je veel stabieler in je suikerspiegel blijft”.

Erik te Velthuis, Chefkok bij Papendal: “De koolhydraatstructuur maakt het brood zo bijzonder. Daarnaast is het ook zo dat het brood alleen uit pure grondstoffen bestaat, dus zonder toevoegingen van bijvoorbeeld suikers. Op wetenschappelijke wijze is berekend welke grondstoffen het brood moet bevatten en hoeveel.” De Sportsgrain Bar bevat bijzondere en uitgebalanceerde ingrediënten als teffgraan, wortelvezel, banaan, cranberries en rozijnen.

Voor topsporters en topsportteams is het product op aanvraag verkrijgbaar. De initiatiefnemers hebben momenteel het doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van topsportprestaties door middel van voeding en werken zonder winstoogmerk. De Sportsgrain Bar is daarom pas over enkele maanden in de retail voor consumenten-sporters, beschikbaar.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square