Sportsgrain wint Jaarprijs Goede Voeding


Sportsgrain Bar heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2015 gewonnen (die feitelijk loopt over 2016; pas in 2017 volgt een nieuwe prijs). De Sportsgrain Bar is volgens de vakjury een opvallend product dat speciaal voor de sportieve Nederlander is gemaakt, in samenwerking met (top)sporters.

De Sportsgrain Bar was samen met Alpro Pur'Enjoy, een plantaardige variatie op drinkyoghurt, en Jumbo Gezonde Vleeswaren genomineerd voor de Jaarprijs. Een publieksstemming op de website van de Jaarprijs en de uitspraak van de vakjury leverde Sportsgrain uiteindelijk de overwinning op. Van de 9.000 uitgebrachte stemmen ging 40 procent naar het sportbrood, beide andere genomineerden kregen ieder 30 procent van de stemmen.

Alternatieve energiereep

De Sportsgrain Bar is het eerste broodproduct met sportspecifieke eigenschappen en bevat naast de gebruikelijke broodingrediënten (volkorenmeel, gist, zout en water), teffgraan, wortelvezels, banaan, cranberry, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder (van tarwe en rogge). Het brood is een bron van vezels, bevat vitaminen en mineralen en zout met een verlaagd natriumgehalte. Volgens de jury is het een goed alternatief voor bestaande sportrepen.

Maar de Sportsgrain Bar is ook geschikt voor mensen buiten de sport. Immers, studeren voor een eindexamen is ook topsport en de hele dag onderweg zijn voor je werk ook. De Sportsgrain Bar is een gezond alternatief voor alle energierepen en/of snacks die het energieniveau omhoog moeten krikken.

“We zijn bijzonder trots dat de Sportsgrain Bar, ontstaan uit een mooi samenwerkingscollectief, de Jaarprijs Goede Voeding 2015 heeft gewonnen. Zeker gezien het speelveld met reuzen als Alpro en Jumbo”, aldus Koos Mosterd, directeur van marketingbureau NTCP8, één van de drie partners van Sportsgrain.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square