SPORTSGRAIN BAR

INGREDIËNTEN

 

Fruit (cranberries, rozijnen, bananen), volkorenmeel (tarwe, teff), water, suiker, tarwebloem, tarwegluten, wortel, gist, lijnzaadmeel, tarwekiemen, zout, zuurdeegpoeder (tarwe), gerstemoutpoeder, calcium carbonaat, koolzaadolie, riboflavine, melkzuurbakteriën.

De unieke samenstelling van het brood is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten gericht op sportvoedingsonderzoek. De Sportsgrain Bar bestaat alleen uit pure grondstoffen.

OPTIMAAL GEBRUIK

Afhankelijk van het soort inspanning, de duur, intensiteit en de doelstelling kiest de sporter zijn strategie om brandstoffen aan te vullen. Op basis van deze factoren zal men ervoor kiezen om wel of geen koolhydraten tijdens inspanning aan te vullen.

 

Bij duurinspanningen is het advies om tijdens inspanning koolhydraten aan te vullen terwijl bij spel- en krachtsport het advies luidt om dit te doen in de pauzes tussen speel- en inspanningsmomenten. De strategie voor sporten met veel rustpauzes, zoals BMX fietsen, verschilt. Hiervoor geldt, dat als gevolg van de hoge intensiteit tijdens de wedstrijd en trainingsmomenten telkens een kleine hoeveelheid koolhydraten tussendoor wordt geadviseerd (elke 20 minuten). Het gaat hier om 7 - 15 gram per eetmoment. De Sportsgrain Bar (70 gram) bevat 32,5 gram koolhydraten.

© Sportsgrain 2017