TEAM CORENDON

Schaatsteam

Dit is een heel speciaal brood. Dit brood zorgt ervoor dat wij heel lang energie hebben. En het smaakt ook nog eens voortreffelijk!
 

Europees Kampioen allround schaatsen Jan Blokhuijsen van schaatsploeg Team Corendon legt tijdens een uitzending van Knevel en Van den Brink (EO) uit, waarom zijn team het innovatieve brood gebruikt. “Je merkt gewoon doordat dit brood langzaam de energie aan het bloed afgeeft, dat je veel stabieler in je suikerspiegel blijft.”

 

Team Corendon at het brood voor het eerst in het Topsportrestaurant Papendal. Erik te Velthuis, chef-kok bij het Topsportrestaurant, legt tijdens dezelfde uitzending uit waarom het brood zo goed valt bij de topsporters. “De koolhydraatstructuur van dit brood is erg bijzonder. Daarnaast bestaat het brood alleen uit pure grondstoffen, dus zonder toevoegingen van bijvoorbeeld suikers. Op wetenschappelijke wijze is berekend welke grondstoffen het brood moet bevatten en hoeveel.”

 

Sportsgrain Bar heeft de complete Nederlandse olympische equipe tijdens de Winterspelen in Sotsji voorzien van dit brood.

JAN FOKKE  

Ultratrailrunner

Een uitstekende energiebron voor (ultra)lopen en trektochten in de bergen, die gelijkmatig energie geeft, evenals een goed gevuld gevoel.
 

Jan Fokke was een van de 420 deelnemers van de Salomon4Trails; een hardloopwedstrijd van 155 km en 10.000 hoogtemeters door drie landen in vier dagen. Hij werd tijdens deze zware tocht (100 uitvallers!) ondersteund door Sportsgrain Bars. 'Het voordeel van de Bars ten opzichte van bijvoorbeeld gelletjes, is dat je echt iets in je maag hebt. Als je in een week 29 uur hardloopt en je doet dat alleen op gelletjes, dan voelt je maag leeg aan. Je hebt dan het gevoel dat er niets is om te verbranden. Bij de Sportsgrain Bar is het tegenovergestelde waar. Ze geven energie en vullen goed. Daarnaast voorkomt de Bar dat je steeds glucosedipjes - en daarmee mentale dipjes - ondervindt.

 

Daar komt nog bij dat ze uitstekend smaken; hartiger dan sommige mierzoete repen en smaakvoller dan krentenbollen of ontbijtkoek. Een echte aanrader dus!'

JONG ORANJE 

Schaatsteam

Door de combinatie van de verse vruchten en brood smaakt de Sportsgrain Bar zeer goed. Daarnaast is de voedingswaarde een absolute plus voor een voorspoedig herstel na een zware training.
 

Sanneke de Neeling is één van de schaatsers van Jong Oranje, en behoort daarmee tot de volgende generatie Olympische kampioenen. Tijdens hun trainingskamp (begin mei van dit jaar) heeft ze, samen met haar teamgenoten, de Sportsgrain Bar uit kunnen proberen. En dat is goed bevallen.

 

Teamgenoot Willemijn Cnossen is al net zo enthousiast over de Bar als Sanneke. “Het is een erg fijne reep. Hij valt niet te zwaar en is toch ook niet te licht. Eigenlijk is de Sportsgrain Bar precies goed!”. Ook Melissa Wijfje was blij dat de Sportsgrain Bar mee was op trainingskamp. “Een lekkere en gezonde energie reep, die goed de energiebehoeften aanvult na een duur-rit of een zware training”. Bondscoach Jeroen van der Lee, die de Sportsgrain Bar had meegebracht, besluit: “De Bar is lekker vers en op de juiste manier voedzaam”.

HESTER 

Supster

Een half uur tot een uur hardlopen op een kop koffie‘s ochtends kan ik prima. Met suppen hoef ik het niet te proberen, binnen no time sta ik met trillende benen op mijn plank, komt er geen kracht meer uit mijn armen en hou ik niemand meer bij, dus dat is niet de way to go. De Sportsgrain Bar wel, ideaal!
 

Fanatiek supster Hester Ozinga probeerde de Sportsgrain Bar uit en was direct enthousiast. “Naast dat ik het voor het suppen echt een ideale energiebron vind, zou ik graag een aantal Sportsgrain Bars in mijn tas stoppen wanneer ik aan de bak moet bij een (top)sport evenement. Ik hou van lekker eten, maar vooral ook van gezond. Als freelancer werk ik veel op evenementen en maak ik vaak lange dagen.

 

Tijdens het laatste evenement waar ik aan het werk was had ik nog een Sportsgrain Bar in mijn tas. Fijn om even iets te eten waarvan je weet dat het werkt. Zoveel voedingsstoffen en energie dat je er gewoon even op kan teren en alle snaaitrek als sneeuw voor de zon verdwijnt. De Sportsgrain Bar is een goed alternatief voor andere energierepen, een verantwoorde manier van energie vergaren voor het leveren van een topprestatie, ook in mijn werk.”